Yeniden Hoşgeldim 😃

Uzun bir zaman sonra 2023 hedeflerim arasına aldığım bloguma yazı yazmaya başlamak kısmına sanırım giriş yapıyorum 🎉

ChatGPT varken blog yazmaya devam edebilir miyiz?

Benim için bu bölümdeki en önemli konu motivasyonumu nasıl sağlayacağımı düşünmek. Tam kendime motivasyonu sağlamışken openai(ChatGPT) varken bu motivasyonu kaybetme aşamasına geldim. Şuan herkes metnini ordan yazdırmaya ve paylaşmaya uğraşıyor. İnsanlar şuanda bunu arama motorlarına nasıl farkettirmeden yapabiliz kısmında. "Sanal alem" olarak nitelendirdiğimiz yinede içinde gerçek metinler bulabildiğimiz mecra artık tamamen sanala dönüyor. İnsanların deneyimlerini paylaştığı blog vlog gibi kültürleri yine kaybediyoruz.

İnternet her an gerçekçilikten uzaklaşmakta. Bunun bizleri sosyal ve piskolojik açıdan ne kadar yıpratacağını hiç birimiz tam olarak bilmiyoruz.

Diğer eleştireceğim bir noktada bir grup insanın yazdığı yapay zekayı doğa üstü olarak görmeyi nasıl becerebiliyoruz anlamıyorum. Arkadaşım bunuda bir grup insan bir araya gelerek yaptı.

Tabiki ChatGPT de doğru kullanıldığı sürece bir sürece bir çok faydası olacaktır. Aslında kızdığım nokta üretenler değil, tüketenler. Tüketenler olarak ne kadar doğru kullanırsak; işlerimize de o oranda fayda sağlayacaktır. "Doğru kullanım" anahtar kelimesini unutmayalım lütfen. Örneğin bu metinde anlatım bozukluğu olup olmadığını openai ile öğrenebileceğimi ve ona göre düzenleme yapabileceğimi düşünüyorum.

Sonuç olarak; bunları anlatmaya çalışarak ve insanlarla bildikleri paylaşmak amacıyla şuan için bu motivasyonumu bulduğumu düşünüyor ve blog yazmaya devam ediyorum. Her hafta en az 1 yazı yazmayı düşünüyorum. Hadi bakalım 💯

Kendime yeniden hoşgeldin diyerek; önceki blog sitelerimdeki içerikleride en kısa zamanda buraya aktaracağım. Shoutcast ile internet radyosu kurup autodj ile sürekli yayında kalmasını sağlayıp, mysql replikasyonunun nasıl yapıldığını hatırlatıp yeni öğrendiklerimi paylaşmayı amaçlıyorum. Yani eski cafcaflı günlerimize geri dönmeyi hedefleriyorum 🎉 😄

Alt yapı?

Hızlıca neden vuepress2open in new window, github pagesopen in new window alt yapısı kullanarak yeniden yayına girdiğimi anlatayım. Daha önceki blog sistemlerimi hep wordpressopen in new window üzerine kurdum. Uzaklaştığım belirli dönemlerimde takip edemedim ve bazı veri kayıpları yaşadım. Şuanda en azından github pages üzerinde host edip takip edemesem bile ömür boyu burada kalmasını sağlamak amacıyla github pagesde yayınlıyorum. Yapı olarakda vuepress bana daha kolay blog yazma ortamı sağladığı için ve ihtiyacım olan herşeyi kolayca ve minumum maliyetle kolayca ulaşabildiğim için kendime en iyi seçenek olarak gördüm.

Yeniden giriş yazımı burada noktalayayım. Yeniden görüşmek üzere 😉

Last Updated:
Contributors: myazarc